DHG heeft onlangs met Leschaco Nederland B.V. overeenstemming bereikt over de huur van ca. 29.000 m² hoogwaardige ADR bedrijfsruimte op de logistieke campus Smartlog Moerdijk 2 aan de Megajoule in Moerdijk. Leschaco tekende een huurovereenkomst met een looptijd van 10 jaar.

Leschaco tekende een langjarige huurovereenkomst voor de huur van 7.908 m² ADR warehouse, 810 m² kantoor, 18.281 m² warehouse (gesprinklerd) en 1.808 m² mezzanine. Vanaf augustus zal Leschaco de DC’s in gebruik nemen.

In 2016 is DHG begon met de eerste fase van SMARTLOG MOERDIJK 2 bestaande uit 2 DC’s van ruim 45.600 m² en in 2018 is er bij de tweede fase ruim 55.560 m² opgeleverd. Afgelopen jaar begon DHG op SMARTLOG MOERDIJK 2 met de bouw 29.000 m², een gecombineerd DC met water gesprinklerde en CO2 gebluste hallen. Op deze logistieke locatie biedt DHG een unieke combinatie aan van de opslag van koopmans-goederen in combinatie met warehouses voor de opslag van ADR-goederen (verpakte gevaarlijke stoffen. Huidige huurders op deze logistieke campus zijn Rulewave, Matrix Fitness, AWL, Arena en Valvoline.

Over Leschaco

Leschaco is een logistiek dienstverlener en biedt intercontinentale logistieke oplossingen voor zee- en luchtvracht, evenals contractlogistiek en tankcontaineroperatie. Leschaco heeft haar hoofdkantoor in Bremen en is opgericht in 1879 in Hamburg. Leschaco is vertegenwoordigd in 24 landen wereldwijd en biedt uitgebreide logistieke oplossingen voor de chemische, gezondheidszorg-, automobiel-, industriële materialen- en consumentengoederensector.

“Het nieuwe logistieke centrum in Moerdijk een is een belangrijke strategische mijlpaal voor de aanwezigheid van Leschaco in Europa. Het is noodzakelijk om aan de toenemende vraag in de regio te kunnen voldoen en dichterbij onze klanten te kunnen staan, licht Constatin Conrad, Managing Partner van Leschaca Group, toe.