De protesten van de boeren hebben de distributiecentra van supermarkten bereikt. Distributieknooppunten van supermarkten zijn sinds maandag gesloten, net als twee jaar eerder. De boeren zijn nog steeds ten einde raad over wat ze een dag later moeten doen.

Volgens Omroep Flevoland blokkeren de boeren nog steeds de distributieknooppunten van Lidl in Almere en Oosterhout en zijn zij voornemens daarmee door te gaan.

Plus en Boni distributiecentra
Ondanks de noodverordening blijft de blokkade van het distributiecentrum van de Boni supermarkt in Nijkerk voortduren. Volgens de NOS is de Boni van alle kanten geblokkeerd. Bij het Plus distributiecentrum in Haaksbergen wordt nog steeds actie gevoerd. Volgens verschillende media gaan de boerenacties door in Oosterhout, waar de distributiecentra van Lidl en Albert Heijn (online) zijn gevestigd.

Jumbo
Volgens RTV Oost sliepen de Overijsselse boeren in slaapzakken bij de Jumbo in Raalte, terwijl ruwweg zeven tractoren in Haaksbergen zouden zijn achtergebleven.

AH
Vanmorgen liet Albert Heijn aan de NOS weten dat er geen winkeldistributiecentra meer geblokkeerd waren. De ME ontmantelde gisteravond laat een wegblokkade in Zwolle.

Evofenedex eist actie
Gisteren kwam ondernemersvereniging Evofenedex in het geweer tegen de daden. Volgens de organisatie mogen demonstraties het vrije vervoer van producten niet belemmeren. Evofenedex dringt aan bij de autoriteiten op te treden zodra de goederenstroom wordt verhinderd. "Deze activiteiten hebben gevolgen voor de hele logistieke keten en ook voor de consument. Wij respecteren de vrijheid om te demonstreren, maar dit mag niet leiden tot illegaal gedrag", voegde Evofenedex eraan toe. "Het is jammer dat we maatschappelijk het punt bereikt hebben waarop de betrokkenen niet meer met elkaar spreken of dat niet meer lijken te doen vanuit een gemeenschappelijk belang. We doen daarom een beroep op de verantwoordelijke politici om het gesprek over het stikstofdossier met alle betrokken partijen voort te zetten."