Dachser heeft Transportgroep A. Müller B.V. gekocht, een van Nederlands belangrijkste leveranciers van voedingslogistiek. De ACM onderzoekt momenteel de transactie, die niet alleen de magazijnen maar ook een grote vloot geconditioneerde voertuigen omvat.

 

Müller, opgericht in 1938 in Holten, levert opslag-, transport- en distributiediensten in het ambient-, vers- en diepvriessegment. In 2021 produceerde het bedrijf 90 miljoen euro omzet met 770 medewerkers in de voedingslogistiek. Müller krijgt als onderdeel van de overname toegang tot het Food Logistics-netwerk van Dachser in Duitsland en 34 andere landen, wat nieuwe perspectieven opent voor de export van voedselgroepen. Klanten zullen ook kunnen profiteren van het fijnmazige distributienetwerk van het eigen wagenpark van 350 voertuigen en 400 trailers met meer dan 400 chauffeurs.

Dachser heeft met de overname nu 1.300 werknemers in dienst op 12 locaties. CEO Jan-Peter Müller blijft aan het roer, ondersteund door zijn vertrouwde managementteam, om klanten de betrouwbaarheid en kwaliteit te bieden die het gewend was. De twee bedrijven hebben ervoor gekozen de overnameprijs niet naar buiten te brengen. De definitieve overname wacht nu op goedkeuring door de ACM.dac