USA Truck wordt overgenomen door DB Schenker in een deal ter waarde van € 456 miljoen (435 miljoen dollar). Volgens de voorwaarden van de deal neemt DB Schenker alle uitstaande gewone aandelen USA Truck over. Alle contanten en schulden van USA Truck zijn ook in de prijs inbegrepen. De overgenomen aandelen worden gewaardeerd op 31,72 dollar per aandeel. De raad van bestuur van USA Truck heeft de deal unaniem goedgekeurd.

DB Schenker is een op logistiek gerichte divisie van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. Het bedrijf levert transportdiensten over land, door de lucht en over zee, en biedt oplossingen voor logistiek en wereldwijd supply chain management.

"USA Truck past perfect bij DB Schenker's strategische ambitie om ons netwerk in Noord-Amerika uit te breiden en onze positie als toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener te bevorderen", aldus DB Schenker CEO Jochen Thewes. "We zijn verheugd om een van de toonaangevende aanbieders van transport en logistiek te verwelkomen bij DB Schenker. Samen zullen we onze gezamenlijke waardepropositie verbeteren en investeren in opwindende groeimogelijkheden en duurzame logistieke oplossingen voor nieuwe en bestaande klanten."

De transactie is onder voorbehoud van toetsing en goedkeuring door de regelgevende instanties en de vervulling van andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders van USA Truck. De betrokken partijen verwachten dat de transactie tegen het einde van het jaar zal zijn afgerond. Zodra dat is gebeurd, wordt USA Truck een private onderneming en wordt de notering aan de Nasdaq Global Select Market geschrapt.

DB Schenker streeft ernaar de aanwezigheid van USA Truck in Noord-Amerika te versterken en uit te breiden. Het bedrijf wil ook zijn wereldwijde logistieke diensten over land, door de lucht en over zee uitbreiden door voort te bouwen op de Amerikaanse en Mexicaanse vrachtnetwerken die het door de transactie heeft verkregen.

USA Truck zal op zijn beurt in een betere positie verkeren om zijn bestaande klantenbasis te laten profiteren van de toegevoegde internationale logistieke expertise, luchtvervoerdiensten en toegang tot zeehavens. DB Schenker heeft een opmerkelijke wereldwijde aanwezigheid die kan worden benut met meer dan 76.000 werknemers op meer dan 1.850 locaties in meer dan 130 landen. Daaronder bevinden zich 10.000 medewerkers in 123 locaties die al in Noord- en Zuid-Amerika zijn gevestigd.