Clarion Partners Europe, gespecialiseerd in Europese logistieke en industriële activa, heeft het Panattoni Logistics Park in het Duitse Voerde verworven voor ongeveer € 75 miljoen. De aankoop van het 66.930 vierkante meter grote park omvat twee klasse A-panden en zijn volledig verhuurd aan Flender GmbH, WM Group GmbH en MTDE GmbH.

Deze investering is onderdeel van Clarion's strategie om haar aanwezigheid in de dominante logistieke markt van Europa te versterken, met een totale uitgave van ongeveer € 500 miljoen sinds juni vorig jaar. Het terrein, dat een voormalige brownfield locatie van 112.000 vierkante meter betreft, is nu uitgerust met zonnepanelen die genoeg stroom leveren voor circa 2.300 huishoudens.

Gelegen nabij de grootste binnenhaven van Europa in Duisburg, is het park strategisch gepositioneerd voor logistieke operaties. Thorben Schaefer, Senior Director bij Clarion Partners Europe, benadrukte de aantrekkelijke inkomensprofielen en de lage leegstandscijfers in de regio als sleutelfactoren voor de aankoop.

Rory Buck, Managing Director, voegde toe: "Met de voortdurende groei van e-commerce en reshoring-inspanningen, blijven we investeren in logistiek vastgoed in Duitsland, ondersteund door sterke marktfundamenten en onze diepgaande lokale expertise."