Packfleet, de in Londen gevestigde startup die een volledig elektrisch koeriersnetwerk exploiteert, heeft ruim 9 miljoen euro (£7.8 miljoen) opgehaald in een Serie A-financieringsronde. Packfleet is opgericht in 2021 en is de bezorgdienst voor bedrijven zoals Pizza Pilgrims en het milieuvriendelijke toiletpapiermerk Who Gives a Crap.

"Merchants zien steeds vaker hoe belangrijk milieuvriendelijke keuzes zijn voor hun klanten, en investeerders denken er net zo over," zegt Tristan Thomas, CEO en oprichter van Packfleet.

De financieringsronde werd geleid door General Catalyst en Voyager Ventures, met deelname van bestaande investeerders Creandum, Entree Capital en Founder Collective. "De e-commercemarkt in het VK is een van de grootste in Europa. We kijken ernaar uit om Tristan en zijn team te ondersteunen in hun volgende groeifase," aldus Juliet Bailin, partner bij General Catalyst.

De nieuwe fondsen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van Pathfinder, een eigen softwaretool voor routeplanning en voor de uitbreiding van Packfleet's netwerk van handelaars. Packfleet heeft in april 2023 ook al £8 miljoen opgehaald in een seed-ronde.