De STEF Groep, een grote Europese aanbieder van transport en logistiek van gekoelde voedingsproducten, rapporteert een omzet van € 4,4 miljard over 2023, een toename van 6,8% ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks een lage voedselconsumptie in thuisland Frankrijk en afnemende inflatie.

"Internationale activiteiten, goed voor een derde van de omzet, bleven groei stimuleren, mede dankzij externe groeitransacties die de teruggang in Frankrijk compenseerden," zo stelt STEF Groep in haar jaarverslag. Het vierde kwartaal was de omzet nagenoeg hetzelfde als een jaar eerder (-0,4%).

Opvallend is de groei in de verkoop van goederen voor buitenshuis eten met 13,1%. "De volumes in de versproducten en zeevrachtlijnen blijven krimpen, in lijn met de veranderingen in voedselconsumptie," verklaart STEF. Het segment van gekoelde en temperatuurgecontroleerde producten, aangedreven door de eindejaarschocoladecampagne, presteerde goed.

Internationaal droeg Portugal het meest bij aan de omzetgroei. In de Benelux heeft STEF Groep haar positie ook verbeterd, met de overname van Bakker Logistiek eerder dit jaar.

De totale cumulatieve omzet voor 2023 steeg met 6,8% van ruim € 4,1 miljard in 2022 naar ruim € 4,4 miljard in 2023.