Mileway, een grote Europese belegger in last mile logistiek vastgoed, heeft een langdurige huurovereenkomst getekend met United Rentals Europe. De overeenkomst betreft een omvangrijk warehouse van 22.100 m², inclusief kantoorruimte en buitenterrein voor opslag, gelegen aan de Shannonweg 11-15 en de Nieuwesluisweg 176-178 in het Rotterdamse Botlekgebied.

Het is een belangrijke stap voor United Rentals Europe, onderdeel van 's werelds grootste materieelverhuur bedrijf United Rentals Inc., in hun uitbreiding binnen West-Europa. "Wij zijn erg trots op de recente overname van EQIN EU. Dit is een strategische stap die zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze activiteiten in West-Europa. Om de groei van deze industriële verhuurbedrijven te kunnen realiseren, zullen wij de Rotterdamse activiteiten van beide bedrijven op deze centrale locatie in de Botlek vestigen, dicht bij onze klanten”, aldus Jurgen Verschoor, Vice President Europe bij United Rentals.

De keuze voor de Botlek ligt in lijn met de ambitie van United Rentals om hun dienstverlening dicht bij de klantenbasis te positioneren en zodoende de service te optimaliseren. De locatie biedt niet alleen een prominente positie bij de entree van het Distripark Botlek maar combineert ook essentiële faciliteiten zoals warehouse, kantoorruimte en een ruim buitenterrein geschikt voor diverse opslag- en stallingsdoeleinden.

Wouter Dijkman, Country Director Nederland bij Mileway, uitte zijn enthousiasme over de nieuwe samenwerking: "We zijn erg blij om United Rentals te verwelkomen als nieuwe Mileway klant. Mileway had een zeer sterk jaar in 2023 en tekende nieuwe huurovereenkomsten met bijna 300 bedrijven in Nederland. We kijken uit naar nog een succesvol jaar in 2024 en naar het ondersteunen van onze klanten door het bieden van hoogwaardige last-mile ruimte."

De transactie tussen Mileway en United Rentals Europe werd mogelijk gemaakt door BRiQ real estate in collegiale samenwerking met JLL, die Mileway vertegenwoordigden, en De Mik Real Estate Partners die United Rentals Europe adviseerde.