Jumbo Supermarkten heeft een grote stap gezet in de verduurzaming van haar logistiek door veertig elektrische Ford E-Transit bestelauto's toe te voegen aan haar bezorgvloot. 

De elektrische voertuigen zullen worden ingezet voor het leveren van boodschappen vanuit de bezorghubs naar de klanten thuis en zal Jumbo helpen haar doelstellingen voor duurzaamheid te realiseren. "Maar met deze nieuwe bussen zetten we weer een mooie stap richting een klimaatneutraal Jumbo," zo liet de supermarktketen weten. Deze stap naar elektrisch vervoer komt voort uit een samenwerking met Ford Nederland en Vermeulen Carrosserieën.

Jumbo streeft ernaar om tegen 2030 85 procent minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2022 en om tegen 2040 een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering te hebben. De inzet van de E-Transit bestelauto's speelt een cruciale rol in deze ambitieuze duurzaamheidsdoelen. De keuze voor deze specifieke elektrische voertuigen is gebaseerd op hun actieradius, laadvermogen en laadsnelheid, essentiële factoren voor de efficiëntie van de bezorgservice.