Van der Struijk Transport in Esch heeft zijn wagenpark uitgebreid met elf nieuwe Scania's om aan de groeiende vraag te voldoen. De nieuwe aanwinsten zijn geheel afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf en zijn uitgerust met een acht tons-vooras en een korte wielbasis.

"Met stenen zit je sowieso makkelijk aan de 50 ton. Maar ook met het transport van recycleerbare reststoffen willen we de optimale payload," legt Anke van der Struijk uit. "Op die manier blijven we bij 50 ton precies binnen de juiste aslasten."

Deze nieuwe voertuigen zijn een uitbreiding op het reeds bestaande wagenpark, dat voornamelijk bestaat uit Scania’s. "Ze bevallen uitstekend," zegt Van der Struijk, die ook de voordelen van uniformiteit binnen het wagenpark benadrukt. Het bedrijf doet het onderhoud zelf, wat het beheer eenvoudiger maakt.

De voertuigen zijn niet alleen geoptimaliseerd qua gewicht en laadvermogen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Van der Struijk Transport rijdt op Diesel Xtra Green 10, een brandstofmengsel met 10% biodiesel. Van der Struijk: "Omdat ons gehele wagenpark op die schonere diesel rijdt en niet iedereen opteert voor een CO2-neutrale rit, sparen we als het ware zo genoeg punten om dat wel te kunnen aanbieden."

Het bedrijf is zich bewust van de toekomstige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, met name de groeiende aantal zero-emissiezones. "Hopelijk is er rond 2030 voldoende doorontwikkeld qua actieradius en laadinfrastructuur om bijvoorbeeld ritten geheel elektrisch of op waterstof te kunnen doen", aldus Van der Struijk.