ABB heeft € 280 miljoen uitgetrokken voor de bouw van een hypermoderne Robotica Campus in Zweden. De nieuwe campus in Västerås zal dienen als het Europese hart voor ABB Robotics, met de focus op AI-gedreven robots en flexibele automatiseringsoplossingen. De opening staat gepland voor 2026.

ABB CEO, Björn Rosengren, vertelt: “De nieuwe faciliteit zal onze positie in Europa versterken. Ongeveer 95% van de robots die ABB in Europa verkoopt worden hier geproduceerd. Dit toont onze toewijding aan onze Europese klanten.”

Met de nieuwe hub zal ABB haar productiecapaciteit met 50% verhogen, waarmee het anticipeert op de verwachte groei van de Europese markt. Sami Atiya, president van ABB's Robotica & Discrete Automatisering, benadrukte het belang van de investering voor sectoren zoals automotive en e-commerce.

De ultramoderne faciliteit zal plaats bieden aan 1.300 werknemers van ABB Robotics en zal beschikken over geavanceerde voorzieningen zoals onderzoek- en opleidingscentra. De bouw begint in 2024 en de campus zal ook voldoen aan ABB's duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030.