De Nederlandse discounter Action investeert € 60 miljoen in een logistiek centrum van 80.000 m² in Onnaing, gelegen in het noorden van Frankrijk (Hauts-de-France). De faciliteit, die in 2025 operationeel moet zijn, zal als opslagplatform voor de bevoorrading van ongeveer 50 winkels in de regio Hauts-de-France en België dienen. De start van de bouw is gepland voor de zomer van 2024.

Het project brengt positief nieuws voor de werkgelegenheid in de regio: er worden meer dan 1.000 directe banen verwacht. Hieronder vallen 95 administratieve functies, 642 operationele functies en 242 vrachtwagenchauffeurs om de activiteiten van dit grootschalige magazijn te ondersteunen. De economische impact van het project zal naar verwachting het hele gebied ten goede komen.

Het nieuwe logistieke centrum, gelegen op het industrieterrein "PAVE 2" in de Scheldevallei, beslaat 130 hectare en is gunstig gelegen nabij de snelweg A2. De investering van Action is gericht op het optimaliseren van de toeleveringsketen en het verbeteren van de distributiemogelijkheden van het bedrijf in de regio.