PostNL gaat een geavanceerd sorteer- en distributiecentrum ontwikkelen in het Belgische Evergeem. Het distributiecentrum in de regio Gent is bedoeld om de groei van e-commerce bij te benen, zo laat PostNL België weten. Het distributiecentrum van 20.000 vierkante meter wordt naar verwachting eind 2023 geopend. Het DC zal een geautomatiseerd sorteersysteem omvatten dat producten kan wegen, fotograferen, lezen en verwerken.

De faciliteit zal 120 werknemers hebben en kan ruim 100.000 pakketten per dag verwerken, zo liet PostNL-directeur van België, Rudy van Rillaer, weten aan het Belgische VRT. "Dit is nodig omdat e-commerce blijft groeien.”

De nieuwe faciliteit zal meer lokaal worden geëxploiteerd. PostNL heeft in Willebroek al een distributiecentrum. De verwachting is niet dat de zendingen de ontvanger sneller zullen bereiken, maar wel dat de af te leggen afstand kleiner wordt.

Ook op het gebied van elektriciteit overwegen ze groen te worden. Er komen zonnepanelen op het dak en oplaadpunten voor de 175 bestelwagens in de regio. PostNL hoopt op deze manier hun bezorgers aan te moedigen om meer geëlektrificeerde leveringen te doen.