Morrison Express, een Taiwanese wereldwijde logistieke dienstverlener, heeft een langlopende huurovereenkomst getekend met Prologis voor de huur van een Prologis Park Eindhoven DC4 unit E van bijna 12.800 vierkante meter. Deze locatie biedt een gemakkelijke toegang tot vier belangrijke snelwegen en een spoorverbinding, waarmee Morrison Express zijn activiteiten optimaliseren en klanten op een efficiënte manier kan bedienen. Het magazijn streeft naar BREEAM Outstanding en WELL Gold.

Morrison Express heeft een netwerk van meer dan 300 bedrijfs- en partnerkantoren op vijf continenten en is daarmee een belangrijke wereldwijde leverancier van expeditie- en logistieke diensten. De transportoplossingen integreren lucht-, zee- en treintransport, en makelaardij-, opslag-, distributiediensten. Het moet zorgen voor meer efficiëntie wanneer goederen van punt tot punt door de toeleveringsketen worden vervoerd. Unit E op Prologis Park Eindhoven DC4 is een geschikte faciliteit voor de service die Morrison Express wil bieden; het warehouse zal ook als entrepot dienen en TAPA-gecertificeerd zijn om de belangrijkste verticale activiteiten te ondersteunen. Jeroen van Beek, algemeen directeur Nederland bij Morrison Express: "Wij streven ernaar onze klanten uitzonderlijke service en kennis te bieden om hen te helpen slagen in de huidige uitdagende zakelijke omgeving. Door deze huurovereenkomst met Prologis te ondertekenen kunnen wij onze diensten efficiënt, zorgeloos en duurzaam aanbieden. Daarom zijn we verheugd om met hen samen te werken."

Energieneutraal

Eindhoven DC4 heeft zonnepanelen op het dak en daardoor is het magazijn volgens Prologis energieneutraal. Daarnaast biedt het gebouw gezonde werkomstandigheden volgens de WELL-building standaard en is bij het ontwerp van het exterieur rekening gehouden met de omgeving. De faciliteit is bovendien uitgerust met een volledig elektrisch verwarmingssysteem.

Prologis Essentials

Om de operaties te optimaliseren gaat Morrison Express gebruikmaken van verschillende diensten van het Prologis Essentials platform: het Prologis team voorziet de klant van stellingen en intern transport en analyseert hoe de bedrijfsactiviteiten geautomatiseerd kunnen worden, wat de efficiëntie van Morrison Express zal vergroten. Bart Konings, Capital Deployment & Leasing Director Benelux: "Onze klanten helpen bij het duurzaam optimaliseren van hun bedrijf is waar we goed in zijn. We zijn dan ook verheugd om Morrison Express te ondersteunen in het efficiënter en zorgelozer maken van hun manier van werken in onze duurzame ontwikkeling op Prologis Park Eindhoven DC4."

Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield en JLL.