Björn Thiemann is per 1 januari 2023 benoemd tot senior vice president, regional head Noord-Europa en Jessica Pilkes is per 1 januari verantwoordelijk voor de activiteiten in België en Nederland als vice president, countrymanager Benelux

Björn Thiemann voorheen was hij als countrymanager verantwoordelijk voor de activiteiten van Prologis in Duitsland. In zijn nieuwe rol leidt hij alle lopende zaken en ontwikkelingsactiviteiten in Noord-Europa. Dit omvat Nederland, België, Duitsland en de Scandinavische landen. Hij werkt nauw samen met de lokale teams, vooral op het gebied van capital deployment, om de groei te stimuleren. Daarnaast houdt hij toezicht op de activiteiten in Duitsland.

Jessica Pilkes was tot voor kort was zij vice president, real estate en customer experience lead Europe bij Prologis, met focus op de leiding van de customer experience teams. Ze was ook actief in asset management – de ideale basis voor haar nieuwe rol als countrymanager Benelux, waarbij ze rapporteert aan Björn Thiemann.

"We vinden het heel belangrijk om onze mensen intern naar een hoger niveau te tillen, en deze twee promoties zijn het bewijs van die cultuur," zegt Ben Bannatyne, President Prologis Europe. "We kijken uit naar de nieuwe initiatieven die Jessica Pilkes en Björn Thiemann in hun nieuwe functies zullen geven, samen met hun teams. Zowel wat betreft klantgerichtheid als onze inspanningen voor het milieu, duurzaamheid en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

Tientallen jaren ervaring

Björn Thiemann ging in juli 2020 bij Prologis aan de slag. Hij was eerder zeven jaar lang actief als hoofd fondsbeheer Europa/global bij Union Investment Real Estate in Hamburg, verantwoordelijk voor het beheer van en toezicht op de open-end UniImmo:Europa en UniImmo:Global vastgoedfondsen, met een totale vermogenswaarde van ongeveer 17,5 miljard euro. Daarvoor was hij vijf jaar lang hoofd fondsbeheer Europa bij Deka Immobilien Investment in Frankfurt. Björn Thiemann heeft een diploma bedrijfskunde en een diploma vastgoedeconomie.

Jessica Pilkes werkt sinds 2010 bij Prologis – onder meer als vastgoedmanager Benelux, directeur, hoofd vastgoedbeheer Benelux, en andere posities.