Mercedes-Benz en Rivian hebben een samenwerking uitgesteld om elektrische bestelwagens in Europa te bouwen. Het is slechts drie maanden geleden dat de bedrijven een samenwerkingsovereenkomst tekenden.

Het was de bedoeling dat de fabrikanten de komende jaren twee grote, volledig elektrische bestelwagens zouden produceren in een fabriek in Centraal- of Oost-Europa. De voertuigen zouden op een gezamenlijke productielijn worden gebouwd in Jawor, Polen, waarvan één model gebaseerd zou zijn op de Mercedes VAN.EA platform en het andere model op het Rivian Light Van elektrisch platform. Het project is nu onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de “herprioritisering van projecten” door Rivian, dat aangaf zich te willen richten op haar bestaande business om zodoende "op korte termijn zoveel mogelijk waarde te kunnen realiseren".

Ondertussen groeit het aanbod van elektrische bestelauto's hard. Zo biedt Stellantis al elektrische versies van bestelauto's van Citroën, Peugeot, Opel, Fiat en Toyota. Renault zal binnenkort ook drie verschillende elektrische bestelwagens, terwijl ook Ford bezig is met het omzetten van hun assortiment naar elektriciteit.