Domino's Pizza zet grote stappen in duurzaamheid met innovatieve deegtrays en elektrische vrachtwagens. De pizzaketen heeft door een slimme aanpassing in hun deegtrays nu de capaciteit om 80% meer deeg per tray te vervoeren.

Dit resulteert in 884 minder ritten per jaar naar hun winkels. Daarbij heeft Domino's ook geïnvesteerd in elektrische vrachtwagens, waardoor nu 10% van hun ritten, omgerekend 6000 per jaar, emissievrij zijn. Het doel is om tegen 2030 alle leveringen in de Benelux met net zero-emissie voertuigen te doen.

Dit initiatief, genaamd ‘Project Golf’, maakt het mogelijk om 18 medium deegbollen in één tray te plaatsen, tegenover 10 voorheen. "Het resultaat daarvan is, dat we meer deeg in 1 vrachtwagen kunnen vervoeren, waardoor we per route 1 extra winkel kunnen bevoorraden. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht weinig, maar met onze volumes is dat op jaarbasis een significante verlaging van bijna 1000 ritten,” legt Edwin Treur, Head of Commissary en Transport, uit.

De toevoeging van elektrische vrachtwagens aan het wagenpark van Domino’s is niet alleen een winst voor het milieu, maar zorgt ook voor minder overlast in de omgeving van de winkels. Met meer dan 500 winkels in de Benelux onderstreept Domino's haar ambitie om een voorloper te zijn in duurzaam transport binnen de fastfoodindustrie.