bpostgroup heeft groot nieuws: ze tekenen een overeenkomst om Staci over te nemen, een grote Europese speler in logistieke dienstverlening. Dit is een belangrijke zet voor bpostgroup om hun leiderschap in de Europese logistiek en internationale grensoverschrijdende diensten te versterken.

Staci, bekend in Europa, Azië en de VS, sluit perfect aan bij de ambities van bpostgroup. Het bedrijf bedient klanten in een breed scala aan sectoren, van e-commerce tot gezondheid. Chris Peeters, CEO van bpostgroup, is enthousiast: "Deze overname belooft groei, duurzame werkgelegenheid en blijvende waardecreatie."

Met deze stap wil bpostgroup vooral zijn B2B-aanbod uitbreiden en meer synergie binnen de groep creëren. De deal, ter waarde van €1,3 miljard, wordt gefinancierd met een combinatie van brugfinanciering en beschikbaar contant geld. De afronding is gepland voor september/oktober, na goedkeuring van de regelgevende instanties en overleg met medewerkersvertegenwoordigers.

Staci behaalde in 2023 een omzet van €771 miljoen, met een EBITDA van €110 miljoen. Thomas Mortier, CEO van Staci, zal het executive team van bpostgroup uitbreiden om de nieuwe 3PL-business unit te leiden.

Peeters ziet een mooie toekomst voor de groep: "Met Staci aan boord halen we expertise, innovatiekracht en klanteninzichten binnen. Dit stelt ons in staat een compleet aanbod te creëren, precies afgestemd op de behoeften van onze klanten."