Clarion Partners Europe heeft een logistiek magazijn van 39.363 m2 in Helmond voor € 49,7 miljoen gekocht van Next Level. Het BREEAM 'Very Good' gecertificeerde pand is gebouwd in 2022 en volledig verhuurd aan een wereldwijde groothandelaar. Het magazijn ligt dicht bij het centrum van Helmond, profiteert het magazijn van uitstekende verbindingen, met de N270 richting Eindhoven en Venray en de A67 voor toegang tot België en Duitsland.

Rory Buck, Managing Director bij Clarion Partners Europe, licht toe: “De fundamenten die de groei van de logistieke huurprijzen in Nederland ondersteunen blijven overtuigend, met zeer lage leegstandscijfers en een beperkte ontwikkelingspijplijn. Onze capaciteit om zekerheid te bieden bij de uitvoering van transacties tijdens onzekere tijden stelt ons in staat om ons implementatiemomentum te handhaven over onze markten waarin we het meest overtuigd zijn.”

Neli Mihova, Vice President bij Clarion Partners Europe, voegt hieraan toe: “Dit is een zeer duurzaam, institutioneel kwalitatief pand, dat profiteert van zijn nabijheid tot meer dan 18 miljoen mensen binnen een straal van 100 kilometer. Dit object sluit perfect aan bij onze investeringsstrategie voor Nederland.”

Clarion werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff, terwijl Next Level advies kreeg van TLF Real Estate (commercieel) en Houthoff (juridisch).