Delta Development heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de oplevering en verhuur van twee state-of-the-art warehouses op het Rotterdam Logistics Park (RLP) in Hellevoetsluis. VDH Warehousing & Logistics B.V. en Top Group International B.V. zullen beiden elk 23.500 m² huren.

Deze ontwikkeling is niet alleen een belangrijke stap voorwaarts in de uitbreiding van het RLP, maar zet ook een nieuwe standaard voor duurzaamheid in de logistieke sector. De warehouses zijn ontworpen om een BREEAM-NL Very Good-beoordeling te ontvangen, een bewijs van hun milieuvriendelijke constructie en beheer. Uit analyses van WiseBrick blijkt dat deze gebouwen, inclusief alle onderdelen, tegen 2041 'whole life carbon' positief zullen zijn. Dit betekent dat ze meer CO₂ zullen absorberen dan uitstoten gedurende hun gehele levenscyclus, met een verwachte netto-opbrengst van 7.300 ton CO₂ tot aan 2050.

Delta Development heeft ook plannen aangekondigd om de ontwikkeling van nog twee warehouses, RLP A en RLP D, te starten, met een oppervlakte van respectievelijk circa 25.000 m² en circa 28.000 m². Deze uitbreiding onderstreept het commitment van het bedrijf aan het creëren van duurzame en innovatieve logistieke ruimtes die bijdragen aan een koolstofpositieve toekomst.