Logistieke dienstverlener Fiege heeft een langdurige overeenkomst met Prologis getekend voor de huur van 25.000 vierkante meter in het nieuwe gebouwencomplex in Boom (België). Met de oplevering van Boom DC2 introduceert Prologis een volledig elektrische faciliteit. Na de voltooiing van de site in april 2024 zal Fiege zijn operaties verhuizen van een Duitse locatie naar Boom.

"We zijn erg blij met het partnerschap dat we met Prologis zijn aangegaan, omdat ze de uitdagingen binnen onze sector begrijpen. Vanuit deze nieuwe operationele basis bieden we een strategische locatie in het hart van Europa die voldoet aan de toenemende klantvraag naar duurzame infrastructuur," zegt Koen Verschoren, operations director België bij Fiege.

"We zijn verheugd om Fiege onze diensten in België te kunnen bieden. De helft van het gebouw is nu verhuurd, de resterende 25.000 m² zijn nog beschikbaar. Het feit dat we dit aanzienlijke deel van de site al hebben verhuurd vóór de voltooiing, toont de groeiende vraag naar deskundig logistiek vastgoed in deze regio," zegt Gina Helmold, Vice President en Head of Leasing and Capital Deployment bij Prologis.

Prologis werd geadviseerd door Oreon Properties, Cushman & Wakefield, CBRE en Loyens & Loeff.

Het portfolio van Prologis omvat inmiddels meer dan 5.500 gebouwen in 19 landen, waarvan Boom DC2 een goed voorbeeld is van een duurzame bouwconstructie. Meer dan 4.000 zonnepanelen met een totale output van 1,7 megawatt, gecombineerd met warmtepompen, energiezuinige LED-verlichting en isolerende ramen met drievoudige beglazing, maken het gebouw volledig energiepositief. Er wordt meer energie opgewekt en teruggeleverd aan het net dan dat er wordt verbruikt. Prologis streeft daarom naar een BREEAM-certificering bij de voltooiing van het project. Prologis' Boom DC2 wordt bovendien gepland met aandacht voor de lokale fauna, flora en omwonenden.