Gereedschappenfabrikant Güde heeft Jungheinrich opdracht gegeven een volledig geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen te bouwen op hun productielocatie in Plettenberg, Sauerland (Duitsland). Het project is een antwoord op de gestage groei van het bedrijf en een voorbereiding op toekomstige uitbreidingen.

Lutz Güde, algemeen directeur van Güde GmbH, vertelt: "Om de toegenomen uitdagingen waar ons bedrijf voor staat het hoofd te bieden hebben we in Jungheinrich de ideale partner gevonden om ons magazijn voor kleine onderdelen in ons nieuwe gebouw in Plettenberg te automatiseren."

Jungheinrich zal een geautomatiseerd klein magazijn (AKL) leveren met twee gangen van elk 40 meter lang en 7,3 meter hoog. Dit magazijn biedt ruimte aan in totaal 12.480 containers, elk met een maximale capaciteit van 50 kilogram. De containers worden dubbel diep opgeslagen, wat de opslagcapaciteit maximaliseert. De miniload wordt bestuurd via het Jungheinrich Warehouse Control System (WCS), waarmee tot 330 containers per uur kunnen worden opgeslagen en opgehaald. Indien nodig kan het systeem worden uitgebreid met een derde gang zonder de lopende operaties te verstoren.

De gangen worden bediend door twee Jungheinrich STC-opslag- en ophaalmachines, die een maximale snelheid van 6 meter per seconde kunnen bereiken. Dankzij de Omega-aandrijving, die ruimtebesparend in de basis van de mast is geïntegreerd, heeft de STC een zeer kleine benaderingsmaat. Bovendien is het ontwerp van de mast duurzaam, aangezien het lage gewicht zorgt voor een bijzonder laag energieverbruik.