Fernand Huts, eigenaar van Katoen Natie, heeft 150 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. Deze financiële injectie, die terug te vinden is in het Belgisch Staatsblad, verhoogt het eigen vermogen van de onderneming van 302,5 miljoen euro naar 452,5 miljoen euro.

De liquide middelen zijn afkomstig van de enige aandeelhouder van Katoen Natie, de Luxemburgse holding van Huts en zijn familie. Interessant is dat de kapitaalinjectie plaatsvond bij de Belgische dochteronderneming van Katoen Natie en niet bij de overkoepelende Katoen Natie Group in Luxemburg.

De reden voor de kapitaalverhoging werd niet genoemd. Ook de woordvoerder van Katoen Natie hield zich op te vlakte.

De kapitaalinjectie volgt op eerdere ontwikkelingen binnen het bedrijf, waaronder de overname van de Belgische logistieke dienstverlener Crossport en plannen voor een groot batterijpark in Kallo. Dochteronderneming Indaver, actief in de milieusector, ontving in 2023 een kapitaalverhoging van 400 miljoen euro.

In 2022 boekte Katoen Natie 2,7 miljard euro omzet en behaalde een nettowinst van bijna 186 miljoen euro. De familie Huts keerde een klein deel van de winst, namelijk 10 miljoen euro, uit als dividend.