GreyOrange, een toonaangevend bedrijf in magazijnautomatisering, heeft € 125 miljoen opgehaald in de eerste fase van zijn Series D financiering. De investering onderstreept het vertrouwen van beleggers in het bedrijf, ondanks uitdagende marktomstandigheden.

GreyOrange laat weten het kapitaal te gaan gebruiken om zijn technologische voorsprong te behouden en haar wereldwijde expansie voort te zetten. Het bedrijf richt zich ook op de verdere ontwikkeling van zijn platform voor de coördinatie van fulfilment in magazijnen, distributiecentra en winkels.

Akash Gupta, medeoprichter en CEO van GreyOrange, benadrukt het belang van klantgerichtheid: "Terwijl we onze technologie en operationele efficiëntie verbeteren, zijn we overtuigd dat het essentieel is voor het succes van onze klanten en onszelf om de behoeften van onze klanten centraal te stellen in onze roadmap."

GreyOrange is opgericht in 2012 en ontwikkelt op AI gebaseerde autonome mobiele robots (AMRs), die de efficiëntie in supply chains aanzienlijk verhogen. Volgens een rapport van Gartner uit 2023 zal de adoptie van automatisering in magazijnoperaties tegen 2027 sterk toenemen.

De financieringsronde van GreyOrange, geleid door Anthelion Capital, onderschrijft het vertrouwen van zowel nieuwe als bestaande investeerders. Ajay Royan van Mithril Capital staat achter de financiering: “De technische en commerciële vooruitgang versterken onze gedeelde missie om automatisering en productiviteit naar de detailhandel te brengen."