Newport Logistics Fund heeft de bouw van een nieuw distributiecentrum van ruim 23.000 m2 aangekondigd. Gelegen tussen Almere en Amsterdam in moet de nieuwe locatie dienen als een strategische hub voor last-mile delivery bedrijven.

Het project heeft de naam Amsterdam City East en bevindt zich op het Businesspark Stichtsekant, direct aan de A27. Met een ligging op minder dan 30 minuten van Amsterdam en Utrecht, is het project ideaal gelegen voor bedrijven die zich richten op snelle leveringen. Het gebouw wordt ontwikkeld volgens de BREEAM-NL normen, wat betekent dat het aan hoge duurzaamheidsstandaarden voldoet. Het pand wordt gasvrij en het dak wordt uitgerust voor zonne-energieopwekking. De voltooiing van het project staat gepland voor begin 2025.

"Met een bereik van ongeveer twaalf miljoen mensen binnen een uur rijden, biedt het project unieke kansen voor de last-mile bedrijven, maar beschikt het ook over uitzonderlijke duurzame oplossingen - we zijn erg trots om dit in ons eerste fonds te hebben", zegt Szymon Ostrowski, Managing Director van het Fonds.

De totale oppervlakte van de nieuwe multifunctionele bedrijfsfaciliteit is ongeveer 23.420 m², inclusief magazijnruimte, kantoorruimte, een mezzanine en 251 parkeerplaatsen. Het gebouw is flexibel in te delen in vijf kleinere units.

Newport Logistics Fund I heeft in 10 maanden tijd € 50 miljoen opgehaald en geïnvesteerd in drie projecten, waaronder een distributiecentrum in Polen en een project nabij Heathrow Airport in Londen. Newport Logistics Fund II streeft naar een investering van €100 miljoen in projecten in West-Europa, te beginnen met Panattoni Park Ennshafen in Opper-Oostenrijk, waarvan de bouw in 2024 van start gaat.