De Nederlandse batterijspecialist iwell heeft haar batterijtechnologie geïmplementeerd in het nieuwe Europese distributiecentrum van het bekende kledingmerk Levi's.

Jan Willem de Jong, co-founder en ceo van iwell, vertelde: "Duitse ondernemers moeten aan de slag, maar maken zich terecht zorgen over de betaalbaarheid van de energietransitie. Daarom klinkt er een steeds luidere roep om verduurzamingsoplossingen die zichzelf terugverdienen. Onderaan de streep moet een investering ook lonen."

Het Europese distributiecentrum van Levi ligt in Düsseldorf (Duitsland) en is ontwikkeld door Delta Development en ontworpen door Quadrant4. Het DC wordt door iwell voorzien van een geavanceerd systeem dat energie duurzaam, lokaal en efficiënt beheert. iwell's slimme mega batterij zal energie - opgewekt door zonnepanelen - opslaan en uitleveren, waardoor het distributiecentrum niet efficiënter en duurzamer wordt.

"We zijn verheugd dat iwell een cruciale rol speelt in het verduurzamen van ons distributiecentrum. Het past perfect bij onze toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk," merkte een woordvoerder van Levi's op.

In Nederland heeft iwell al ruim 250 bedrijven voorzien van energiesystemen, goed voor 70 MWh, waardoor ze minder afhankelijk zijn van het overvolle stroomnet. De Jong benadrukte echter dat netcongestie in Nederland een uitdaging is voor de energietransitie en dat vergelijkbare uitdagingen in Duitsland kunnen ontstaan naarmate de energietransitie versnelt.

Met het oog op de uitbreiding naar Duitsland en de ambitie om binnen vijf jaar 500 MWh aan capaciteit te realiseren, positioneert iwell zich als een belangrijke speler in de Europese energietransitie. "De uitbreiding naar Duitsland is wat ons betreft de eerste stap over de grens van velen. Als we willen voorkomen dat de ambities van de Europese Green Deal tot stilstand komen, moeten we de oplossingen die we in Nederland al hebben verder uitrollen door Europa, te beginnen met Duitsland", aldus De Jong.