Het Zwitserse logistieke bedrijf Kuehne+Nagel gaat haar operatie in België uitbreiden met de bouw van twee nieuwe distributiecentra in Beringen en Tessenderlo. Deze ontwikkeling belooft een significante impuls voor de werkgelegenheid te geven, met de creatie van ongeveer 1.200 nieuwe banen, zo bericht het Vlaamse VRT.

Het distributiecentrum in Beringen, gesitueerd aan de kolenhaven, zal aanvankelijk 30.000 vierkante meter groot zijn, met een geplande uitbreiding tot 90.000 vierkante meter. Dit project levert naar verwachting zo'n 800 banen op. In Tessenderlo komt een nieuw logistiek complex van bijna 50.000 vierkante meter, wat ongeveer 400 extra banen zal opleveren.

Deze uitbreiding is een belangrijke stap voor Kuehne+Nagel in de regio en biedt een welkome boost aan de lokale economie, vooral in het licht van recente bedrijfssluitingen in de regio. De burgemeester van Beringen, Thomas Vints, heeft bevestigd dat de eerste fase van het project in Beringen al tegen eind januari operationeel zal zijn.