Swisslog, een vooraanstaande integrator in de AutoStore-technologie, heeft de AutoStore R5 Pro Robot aan zijn portfolio toegevoegd. Deze nieuwste innovatie belooft een aanzienlijke verbetering in productiviteit en efficiëntie voor klanten die gebruik maken van kubusgebaseerde technologieën.

De AutoStore R5 Pro Robot is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van grootschalige e-commerce operaties. Het biedt een superieure efficiëntie en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, wat leidt tot lagere totale kosten. De robot onderscheidt zich door zijn vermogen om de operationele efficiëntie in grote AutoStore-installaties te maximaliseren, door het aantal benodigde robots met maximaal 15% te verminderen.

Een ander belangrijk voordeel van de R5 Pro is de verhoogde beschikbaarheid van robots tijdens meerploegendiensten, dankzij het gebruik van een snel oplaadbare LTO (Lithium-Titanium Oxide) batterij. De robot maakt efficiënter gebruik van de magazijnruimte en zorgt voor kostenbesparingen, doordat er tot 86% minder opladers nodig zijn.