Just Eat Takeaway deed vorig jaar haar aandeel in de Braziliaanse voedselbezorgdienst iFood van de hand. De koper, een dochteronderneming van Prosus N.V., had voor het belang van 33% € 1,5 miljard over. Daarnaast was er een voorwaardelijke vergoeding afgesproken, afhankelijk van de prestaties van de voedselbezorgersector, welke is uitgekomen op 6 miljoen euro en zal voor het einde van het jaar zijn voldaan.

iFood is een online voedselbezorgservice die actief is in Latijns-Amerika, met name in Brazilië. Het bedrijf fungeert als een platform waarop gebruikers maaltijden kunnen bestellen van een breed scala aan aangesloten restaurants. iFood maakt het voor klanten gemakkelijk om diverse soorten maaltijden te bestellen en te betalen via hun website of mobiele app, waarna de bezorging direct aan hun deur wordt geregeld.

Het gaat om de laatste stap volgt op de overeenkomst die Just Eat Takeaway.com in augustus 2022 sloot met MIH Movile Holdings B.V., een dochteronderneming van Prosus N.V., voor de verkoop van haar ongeveer 33% aandeel in iFood. Deze deal omvatte een directe betaling van €1,5 miljard en een uitgestelde vergoeding tot €300 miljoen, afhankelijk van de prestaties in de online voedselbezorgsector. Na een onafhankelijke beoordeling door een investeringsbank is de voorwaardelijke vergoeding vastgesteld op €6 miljoen, iets hoger dan de geschatte reële waarde van €5 miljoen per 30 juni 2023.