Lightspeed Commerce heeft een nieuw financieringsinitiatief, Lightspeed Capital, gelanceerd voor horeca- en retailondernemers in Nederland. Dit programma is speciaal ontworpen om bedrijven te helpen met flexibele financieringsoplossingen in deze periode van economische onzekerheid en stijgende inflatie.

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat het verkrijgen van financiering een uitdaging is voor Nederlandse mkb'ers. De studie wijst uit dat leningen duurder zijn en de kans op financiering kleiner is dan in andere Europese landen. Hierdoor geven Nederlandse ondernemers 40% vaker hun zoektocht naar financiering op in vergelijking met hun Europese tegenhangers.

Lightspeed Capital is uitsluitend beschikbaar voor klanten van Lightspeed, wat het bedrijf een uniek inzicht geeft in de specifieke behoeften van de ondernemers. Dankzij de bestaande klantrelaties is het gemakkelijker om in aanmerking te komen voor het programma, waardoor financiële risico's beperkt worden.

Het aanvraagproces voor het financieringsprogramma is eenvoudig en stressvrij, zonder strenge kredietcontroles. De ondernemers kunnen binnen twee werkdagen na goedkeuring over het voorschot beschikken. Dit kan gebruikt worden voor diverse zakelijke behoeften, zoals voorraad, apparatuur, personeelskosten en marketing. De terugbetaling van het voorschot en de vaste kosten wordt automatisch geregeld via een vast percentage van de dagelijkse kaartomzet, zonder variabele rentetarieven.