GEODIS heeft de deuren geopend van zijn splinternieuwe temperatuurgecontroleerde faciliteit van 5.500 m² in Schiphol-Rijk, specifiek gericht op de farmaceutische en gezondheidszorgsectoren.

Deze nieuwe vestiging op de luchthaven Schiphol in Amsterdam ligt naast de bestaande locatie van de wereldwijde logistieke dienstverlener en beoogt hun positie in de farmaceutische en gezondheidszorgmarkt verder te versterken.

Hoewel GEODIS al een gevestigde reputatie heeft in de farmaceutische en gezondheidszorgdiensten op hun locatie in Venlo, nabij de Duitse grens, markeert deze investering in Schiphol-Rijk hun focus op vrachtvervoer. Deze locatie wordt tevens een integraal onderdeel van het wereldwijde cross-dockingnetwerk van GEODIS voor producten in zowel de omgevings- als koudeketen.

De nieuwe vestiging heeft een A-rating ontvangen van de Transported Asset Protection Association (TAPA) voor luchtvracht en beschikt over de CEIV Pharma-certificering van IATA voor het behandelen van goederen binnen de temperatuurbereiken van 15-25°C en 2-8°C.

Mark van den Assem, algemeen directeur van GEODIS Benelux, merkte op: “Met de opening van een extra gespecialiseerd magazijn in Schiphol-Rijk kunnen we klanten een kant-en-klare oplossing bieden voor logistiek in de farmacie en gezondheidszorg. Het vergroten van de synergie tussen onze contractlogistiek en vrachtvervoerdiensten is een cruciaal onderdeel van onze groeistrategie en zal aanzienlijke voordelen opleveren voor de supply chain behoeften van onze klanten.”