Vandaag is Fête du Café bekend gemaakt. Het oprichters van het platform hebben de ambitie meer te zijn dan een webshop en uit te groeien tot een platform en koffieliefhebbers en -verkopers op één centrale plek met elkaar te verenigen. 

"Nergens is het aanbod zo specifiek afgestemd op één doelgroep, die van de caffeine-crazies en de koffie-minnaars," menen de oprichters. Het platform belooft meer te zijn dan een webshop en "biedt een complete koffie-ervaring".

Fête du Café wilt tegemoet komen aan lokale koffiebranders en -verkopers die worstelen met de hoge commissiekosten van bestaande online marktplaatsen. Het platform biedt gratis toegang en vraagt alleen een eerlijke commissie bij daadwerkelijke verkoop. Zo krijgen kleinere merken en unieke smaken de kans om een gericht publiek aan te spreken.

Uitdaging aan de grote spelers

“We kunnen toch niet alles aan Google en Bol overlaten?” zegt Jeroen van der Geest, een doorgewinterde ondernemer achter het project. "Dit kunnen we alleen samen en alleen als we het groot aanpakken," voegt Van der Geest toe, wijzend op de steun die het platform heeft ontvangen van investeerders. Fête du Café lijkt daarmee de handschoen op te nemen tegen de dominante marktplaatsen en hun "absurde verdienmodellen".

Gratis en open voor koffieverkopers

Vanaf vandaag kunnen koffieverkopers hun producten gratis aanbieden op Fête du Café. Het platform zal in de winter van 2023 zijn deuren openen voor koffieliefhebbers, vergezeld van uitgebreide social media- en Google-campagnes.