LiBiao Robotics heeft Airrob onthuld, een revolutionair energiezuinig robotgestuurd systeem voor tote handling, gericht op het optimaliseren van opslag, nauwkeurige orderpicking en kunnen op- en afschalen van magazijnen en e-fulfilment centra.

De gemakkelijk te installeren Airrob kan met snelheden tot 2 meter per seconde zowel horizontaal als verticaal verplaatsen op een lichtgewicht frame aan de voorkant van opslagrekken. Het systeem, dat ladingen tot 30kg kan hanteren, selecteert automatisch een tote en levert deze af op de begane grond, waar een transferrobot het overneemt. Dong Yucheng, magazijnmanager bij Itochu, zei: "We implementeerden Airrob op onze bestaande rekken en de resultaten overtroffen onze verwachtingen. De opslagcapaciteit nam toe met 30% en de doorvoerefficiëntie is nu drie keer groter."

Het innovatieve ontwerp van Airrob zorgt voor een ononderbroken stroom van totes tussen opslagsystemen en werkstations, met een enkele werkplek die tot 600 totes per uur kan verwerken.

Ronan Shen, LiBiao Robotics’ Overseas Sales Director, benadrukte de unieke positie van Airrob in de markt: “Het Airrob-systeem van LiBiao Robotics daagt bestaande tote-picking oplossingen uit. Het is kostenbesparend, schaalbaar en efficiënt en heeft een groot marktpotentieel vanwege de uitzonderlijke flexibiliteit en de brede toepasbaarheid op bestaande locaties."

LiBiao Robotics, opgericht in 2016 in China, is een vooraanstaande tech-onderneming die zich specialiseert in de ontwikkeling van robotica voor de post-, pakket- en logistieke sectoren.