DHG heeft een groene lening van € 625 miljoen opgehaald voor de financiering van haar eigen portfolio van distributiecentra. Deze centra beslaan meer dan 500.000 m² en zijn geoptimaliseerd voor bedrijven die op zoek zijn naar uitgebreide opslagmogelijkheden. Ze zijn strategisch geplaatst voor optimale bereikbaarheid via belangrijke vervoersroutes, zoals waterwegen en snelwegen, voornamelijk in de buurt van Rotterdam.

In tegenstelling tot eerdere jaren waarin DHG grote logistieke ruimtes verkocht, kiest het nu voor het behouden en opbouwen van hun eigen portefeuille. Deze verandering benadrukt de focus op duurzame en moderne ontwikkeling.

Sinds 2015 heeft DHG al meer dan 1,5 miljoen m² aan distributiecentra opgezet. Met lopende projecten in steden als Hellevoetsluis en Rotterdam en plannen voor verdere groei, willen ze hun aanbod uitbreiden tot 1,5 tot 2 miljoen m².

Duurzaamheid is belangrijk voor DHG. Ze hebben onlangs hun team uitgebreid met een specialist in duurzaam bouwen en zijn ook actief bezig met het promoten van circulariteit. Daarnaast heeft DHG een nieuw zonne-energie initiatief gelanceerd genaamd TwoZero, waarmee ze zonne-energieparken op hun distributiecentra willen exploiteren.

Voor de financieringstransactie werden diverse experts en banken betrokken, waaronder Van Lanschot Kempen, Loyens & Loeff, Aareal Bank, ABN AMRO en Rabobank.