Vandaag gaf DHL Express Duitsland het startschot voor de officiële bouw van zijn nieuwe vestiging op de luchthaven van München met een ceremonie waarbij de eerste schep de grond in ging.

Het gebouw, dat op de parkeerterreinen P 80 en P 80 West wordt gebouwd, zal een bruto vloeroppervlak hebben van meer dan 11.000 vierkante meter. Daarmee wordt de faciliteit bijna zeven keer groter dan de opslagplaats die DHL Express momenteel huurt in het vrachtcentrum van de luchthaven van München. DHL Express zal de nieuwe vestiging bouwen en exploiteren op een terrein dat gehuurd wordt van de luchthavenexploitant Flughafen München GmbH (FMG).

De nieuwe vestiging is een antwoord op de groei van het aantal zendingen van DHL Express op de luchthaven van München. Markus Reckling, Managing Director van DHL Express Duitsland, vertelt over de investering van EUR 104 miljoen: 

"Onze oude verwerkingsruimte kan de groei van import- en exportvolumes niet bijhouden, gezien de huidige trends op het gebied van digitalisering en globalisering. De nieuwe gateway faciliteit op de luchthaven van München is niet alleen de volgende belangrijke stap in ons infrastructuurplan, maar stelt ons ook in staat onze klanten voorrang te geven door hen een betere dienstverlening te bieden." 

Zodra de toegang aan de luchtzijde operationeel is, kunnen vliegtuigen die op het platform geparkeerd staan, rechtstreeks vanuit het nieuwe gebouw bereikt worden. De toegangspoort heeft ook twee zogenaamde PUD vingers (pick-up and delivery), waar tot 65 bestelwagens tegelijk kunnen worden afgehandeld. Vooral voor klanten in de regio Landsberg-Ingolstadt zal dit zich vertalen in snellere ophaal- en aflevertijden.

Bij het ontwerp van het gebouw heeft DHL Express sterk de nadruk gelegd op energiebesparende materialen en technologieën, zoals de modernste LED-verlichtingstechnologie, die in het hele complex zal worden geïnstalleerd. Bovendien wordt de faciliteit uitgerust met een fotovoltaïsch systeem dat een piek van 100 kW genereert om de diensten, servers en computers in het gebouw van stroom te voorzien. Warmtepompen, aangevuld met het stadsverwarmingssysteem van de luchthaven, zullen het gebouw van warmte voorzien. Er zijn ook plannen voor oplaadpunten voor e-voertuigen in de toekomst.