CEVA Logistics heeft aangekondigd 96% van het in India gevestigde Stellar Value Chain Solutions over te nemen.

Stellar, opgericht in 2016, is een belangrijke speler in contractlogistiek in India. CEVA zal door de overname ongeveer 7,7 miljoen vierkante voet aan ruimte verwerven in 21 Indiase steden, en bijna 8.000 werknemers van Stellar overnemen.

De overname zal CEVA's positie in de Indiase contractlogistiek versterken en past in CEVA's strategie om end-to-end supply chain-oplossingen te bieden. De deal is ook een aanvulling op CEVA's recente groei in de Azië-Pacific regio en zal naar verwachting ten goede komen aan de vrachtbeheer- en douaneactiviteiten van het bedrijf in de regio.

Mathieu Friedberg, chief executive officer van CEVA Logistics, zei: "Met de toevoeging van Stellar VCS zetten we onze strategische groei voort met als doel een wereldwijde logistieke top 5 speler te worden. We breiden uit naar meer belangrijke marktsegmenten en versterken onze aanwezigheid in dit strategische land. Stellar heeft een belangrijk netwerk van contractlogistieke faciliteiten in heel India en een toprooster van klanten. Hun expertise en aanwezigheid in India is een belangrijke stap voorwaarts voor CEVA Logistics."

Anshuman Singh, oprichter van Stellar Value Chain Solutions: "We hebben een sterk netwerk opgebouwd in heel India op basis van onze toewijding aan het bedienen van onze klanten door middel van langdurige partnerschappen. Warburg Pincus is vanaf het begin een zeer waardevolle en ondersteunende partner geweest bij het opbouwen van dit bedrijf en geeft nu het stokje door aan een andere wereldreus, CEVA Logistics, om dit bedrijf verder te brengen. Ik kijk vol enthousiasme uit naar de toekomst met CEVA, om onze toewijding aan onze klanten verder te ondersteunen en hen te laten profiteren van CEVA's wereldwijde capaciteiten met onze kennis van India. De gedeelde waarden van onze Stellar medewerkers en die van het CEVA Logistics team zullen zorgen voor een snelle integratie en nieuwe, wereldwijde kansen voor onze medewerkers."