DHL Supply Chain heeft een serie autonome mobiele robots (AMR's) geïmplementeerd in de Azië-Pacific regio als onderdeel van een groter plan om het gebruik van robotica in dat gebied uit te breiden. Tegen 2025 is het bedrijf van plan 1.000 robots te plaatsen in APAC, de grootste investering in robotica en automatisering in de regio tot nu toe. Wereldwijd heeft het bedrijf plannen om tot 5.000 robots in de komende jaren in te zetten.

De AMR's, geproduceerd door Locus Robotics, zullen worden gebruikt om te assisteren bij het orderpicken binnen DHL's faciliteiten, en zijn geïmplementeerd naast het LocusONE magazijnautomatiseringsplatform. Deze samenwerking vormt een belangrijke stap in het optimaliseren van processen en het verhogen van de klantbeleving.

De beweging van DHL komt op een moment dat een recente studie van JLL aantoont dat slechts 60% van de logistieke vastgoedgebruikers in de APAC-regio enige vorm van automatiseringsoplossing heeft geïmplementeerd, wat wijst op een mogelijke veranderende houding ten opzichte van de acceptatie van robottechnologie in magazijnen in die regio.