GXO heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met energiedrankjesproducent Red Bull. De samenwerking omvat het beheer van de opslag en distributie van Red Bull voor zijn Italiaanse dochteronderneming vanuit GXO's vestiging in Trezzo sull'Adda, Italië. GXO verrichte al in Frankrijk logistieke diensten voor Red Bull.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met Red Bull in Europa uit te breiden om hun opslag en distributie te optimaliseren", zegt Paul Mohan, Managing Director, Continental Europe, GXO. "We hebben een site ontworpen die snel kan worden opgeschaald om de groei van Red Bull te ondersteunen en zijn in recordtijd van start gegaan. We kijken ernaar uit om dit geweldige wereldwijde merk te helpen zijn logistiek te optimaliseren."

GXO zal retourlogistiek en lokale distributie voor zowel dranken als promotieartikelen verrichten. De logistieke diensten zullen worden uitgevoerd vanuit een magazijn van 10.000 vierkante meter. GXO, dat bekend staat om zijn inzet voor ESG-oplossingen (Environmental, Social and Governance), heeft een distributieoplossing geïmplementeerd die de CO2-uitstoot voor de retail- en groothandelsklanten van Red Bull optimaliseert.