Cargoroo, een Nederlandse aanbieder van gedeelde elektrische bakfietsen, heeft een investering van € 10 miljoen opgehaald. De investering zal worden gebruikt om met het bedrijf meer Europese steden te bedienen. In 2023 wil Cargoroo e-cargo bikes introduceren in meerdere steden in Duitsland en het Franse Lyon.

Cargoroo is opgericht door Jaron Borensztajn, Erik de Winter en Jelle Maije en biedt e-cargo sharing bikes die veilig, betaalbaar, milieuvriendelijk en handig zijn. De elektrische bakfietsen staan op vaste locaties en kunnen via een app worden gehuurd. De hoeveelheid klanten van het bedrijf is in het afgelopen jaar drie keer zo hard gegroeid, goed voor een totaal van meer dan 1,5 miljoen afgelegde kilometers.

Investeerders zijn het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), The Sharing Group, Fairtree Elevant Ventures, en anderen. Joost de Waard, Investment Manager PDENH: “Met e-share cargo bikes als alternatief voor auto's in drukke steden geloven we dat Cargoroo - als marktleider in dit veld - dit concept op grote schaal kan uitrollen. Naast het verminderen van CO2-uitstoot dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere levensstijl voor de fietsers.”

Cargoroo is momenteel al aanwezig in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Manchester, Berlijn en Eindhoven. Met deze investering kan het team volgens CEO Erik de Winter "de volgende belangrijke stap zetten van onze missie: steden leefbaarder maken door ze gezonder en veiliger te maken".