Logicor, een vooraanstaande eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa, heeft de succesvolle plaatsing van €650 miljoen aan onverzekerde obligaties aangekondigd. Deze plaatsing is onderdeel van het EMTN-programma van de groep.

De onverzekerde obligaties hebben een looptijd van 4,5 jaar en een couponrente van 4,625%. Ze zijn door S&P Global Ratings beoordeeld met een BBB-rating.

De opbrengst van de obligaties zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de herfinanciering van bestaande schulden. Deze stap is een belangrijk onderdeel van de strategie van Logicor om zijn marktaanwezigheid in sleutelmarkten te vergroten, ondersteund door een solide kapitaalstructuur.

"We zijn erg blij dat we na een pauze van twee jaar succesvol en tegen een redelijke prijs terugkeren naar de kapitaalmarkten, wat onze herfinancieringsplannen ondersteunt," aldus Shane Kelly, Chief Financial Officer van Logicor. "Bij sluiting waren de obligaties bijna vier keer overtekend, wat de sterke steun van investeerders weerspiegelt voor de operationele prestaties van Logicor en de schuldstrategie."