CHEP Benelux, marktleider in palletpooling, opent op zijn 45ste verjaardag het nieuw duurzaam hoofdkantoor vlakbij het station van Mechelen. De opening past in de bredere duurzaamheidsstrategie van het internationaal bedrijf dat volop inzet op circulariteit en CO2-reductie. CHEP trekt duurzaamheid volledig door in zijn beleid: van personeel, productieproces tot werkplek.


Pioneers in de circulaire economie

Lang voor mensen in het straatbeeld gekend waren met deelfietsen, deelauto’s of deelsteps ontwikkelde CHEP haar eigen ‘share & reuse’ model. CHEP verkoopt haar pallets en containers niet, maar verhuurt ze aan producenten die ze delen en hergebruiken. Deze manier van werken staat bekend als pooling. Dat businessmodel is gebaseerd op de principes van de circulaire economie. CHEP claimt dan ook een pionier te zijn in de circulaire economie, sinds zijn oprichting meer dan 70 jaar geleden en in de Benelux 45 jaar geleden.

Duurzaamheid in de kern

Topwerkgever met duurzaam kantoor Vandaag opent deze Belgische topwerkgever zijn gloednieuw kantoor in de nieuwe Elephantus-site in Mechelen. Er is erg gelet op energiezuinigheid, afvalvermindering, veiligheid en welzijn.

Het kantoor heeft zonnepanelen en energiezuinige verlichting. CHEP is begonnen met een Zero Waste Office policy en heeft in het nieuwe kantoor dan ook geen plastic meer en zijn de frisdrankautomaten vervangen door een multifunctionele waterkraan.

Samenwerken voor duurzaamheid

Inherent duurzaam samenwerken CHEP Benelux wil dit inherent duurzame systeem tot bij meer bedrijven brengen en haar kennis en expertise delen met zijn klanten en andere ondernemingen uit de regio. “Want alleen samen kunnen we de toeleveringsketen nog efficiënter en duurzamer maken. Dat is waarom deze Belgische topwerkgever vandaag de deuren van zijn gloednieuw en duurzaam kantoor in Mechelen voor de eerste keer opent”, aldus Vanessa Stark.