Logicor, een van Europa's grootste eigenaren en exploitanten van logistiek vastgoed, heeft twee last-mile logistieke cityhubs in Almere en Zoetermeer overgenomen van ontwikkelaar RVE.

Dit zijn de eerste twee ontwikkelingen van RVE's Urban Miles-concept. Elke locatie is groter dan 11.500 m² en is opgedeeld in 4 units. Logicor zal zelf verantwoordelijk zijn voor de verhuur van beide ontwikkelingen.

De hub in Almere wordt gerealiseerd op een perceel van bijna 15.000 m² aan de Beemsterweg 12-12B in Almere. De start van de bouw is gepland in april 2023 en zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden voltooid.

De hub in  Zoetermeer is gelegen op een perceel van circa 14.500 m² aan de Edisonstraat 53-59 in Zoetermeer. De start van de bouw is gepland in het laatste kwartaal van 2022, met als doel om in de tweede helft van 2023 te starten

Ronald van der Waals, Managing Director Northern Europe bij Logicor:

Verdere groei door samenwerking met ontwikkelaars op toplocaties zoals deze, stelt ons in staat nauw betrokken te blijven bij het ontwikkelproces. Het biedt ons de flexibiliteit om onze aanpak aan te passen aan specifieke logistieke en operationele eisen en wensen van gebruikers die op zoek zijn naar duurzame en vooral efficiente last-mile oplossingen. Deze strategische acquisitie bevestigt onze focus op een logistieke vastgoedportefeuille die gebruikers faciliteert van de eerste tot en met de laatste mijl.

Max van Eck & Huub Remmerswaal, Oprichters van RVE, zijn trots op wat ze met hun team bereiken:

De verkoop van de eerste twee Urban Miles-locaties is een fantastische mijlpaal voor ons. Deze transactie bevestigt de grote vraag naar hoogwaardige last-mile locaties en sterkt onze ambitie om voorop te blijven lopen in de zoektocht naar perfecte last-mile distributiecentra.