Amazon en Hyundai Motor Company hebben een partnership aangekondigd, waardoor klanten vanaf 2024 Hyundai-voertuigen via Amazon.com kunnen kopen.

"Hyundai is een zeer innovatief bedrijf dat Amazon’s passie deelt om het leven van klanten elke dag beter en gemakkelijker te maken,” zegt Amazon CEO Andy Jassy: “Onze uitgebreide, strategische samenwerking zou precies dat moeten doen, van het veranderen van de manier waarop klanten voertuigen online kunnen kopen tot het eenvoudig gebruiken van Alexa in Hyundai-voertuigen voor entertainment, winkelen, slimme woningaanpassingen en kalenderchecks, tot het mogelijk maken voor Hyundai om hun klantenervaringen en bedrijfsvoering te transformeren door over te stappen naar AWS. We kijken ernaar uit om samen vele jaren te innoveren.”

De samenwerking bestaat uit drie elementen:

  1. In 2024 zullen autohandelaren voor het eerst voertuigen kunnen verkopen in de Amerikaanse winkel van Amazon, waarbij Hyundai het eerste beschikbare merk zal zijn. Deze nieuwe digitale winkelervaring zal het voor klanten eenvoudig maken om een nieuwe auto online te kopen en vervolgens op te halen of te laten bezorgen door hun lokale dealer.

  2. Hyundai heeft Amazon Web Services (AWS) geselecteerd als zijn cloudprovider om zijn digitale transformatie te versnellen. Hyundai zal een cloud-first-technologiestrategie hanteren, waarbij het zijn huidige on-premises applicaties zal migreren naar AWS.

  3. De volgende generatie Hyundai-voertuigen zullen nog responsiever en interactiever zijn met Alexa Built-in. Vanaf 2025 zullen klanten die Hyundai's nieuwste generatie voertuigen kopen toegang hebben tot de handsfree Alexa-ervaring.