QLS heeft nieuwe stappen gezet in de automatisering van haar magazijnprocessen, waarmee zij de doorvoersnelheid heeft weten te verhogen. De meest recente innovaties omvatten de verdubbeling van het lopende banden netwerk en de uitbreiding van het aantal inpakmachines, waardoor QLS in staat is om zelfs op piekmomenten dezelfde kwaliteit te leveren.

"Wij zijn enorm blij met deze hechte samenwerking (met Maas, red.). Door onze gezamenlijke innovaties kunnen wij onze klanten kwalitatief de beste opties bieden binnen een volledig automatisch fulfilmentproces", zegt Quincy Boogers, Algemeen Directeur van QLS.

Ook is er aandacht in de samenwerking voor duurzaamheid. Dit wordt bereikt door optimalisatie van het verpakkingsproces, waarbij verzenddozen in een gereduceerd formaat worden gebruikt, wat ook het aantal personeelsbewegingen in het magazijn vermindert.

Wilbert Raap, Algemeen Directeur van MAAS International LogistiX: "Het is fantastisch om te zien hoe QLS voortdurend innoveert om haar klanten de beste service te bieden. De nauwe samenwerking met QLS is de sleutel tot succes waarbij wij samen optimaliseren en innoveren!"

Met de integratie van een AutoStore-systeem en verbeterde inpakprocessen, heeft QLS niet alleen de efficiëntie verhoogd, maar ook de doorloopsnelheid versneld, wat heeft geleid tot hogere conversiepercentages in de avonduren en een vermindering van fouten.