Lufthansa's grootste aandeelhouder Klaus-Michael Kühne wil zijn aandeel in de luchtvaartmaatschappij toch vergroten. "Onze interesse in Lufthansa AG is nog steeds aanwezig," zei de Hamburgse miljardair dinsdag.

Nog maar kort geleden had Kühne een overname van het resterende staatsaandeel van iets minder dan tien procent in Lufthansa afgewezen. "In principe ben ik geïnteresseerd, maar zo'n verhoging is niet aan de orde," had hij tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gezegd. 

Hij had onlangs een "constructief gesprek" met Lufthansa CEO Carsten Spohr en voorzitter van de Raad van Toezicht Karl-Ludwig Kley en was "akkoord gegaan met het voornemen om verdere Lufthansa-aandelen te verwerven als de mogelijkheden zich voordoen". Kühne Holding legde niet uit waar de aandelen vandaan zouden komen. De 85-jarige bezit al 15,01 procent van Lufthansa.

Het Bundeskartellamt had onlangs groen licht gegeven voor de toename van Kühnes belang tot 15,01 procent. "Aan ieder procentpunt er boven zouden we onze vingers kunnen branden," had Kühne in het interview met "FAZ" gewaarschuwd. Wat zijn verandering teweegbracht bleef aanvankelijk onduidelijk. Kühne is de eigenaar van de Zwitserse vrachtvervoerder Kühne+Nagel en de belangrijkste aandeelhouder van de rederij Hapag-Lloyd.