Logistieke vastgoedbelegger Realterm heeft een industriële buitenterreinlocatie aan de Pieter Hoebeeweg 99 in Dordrecht gekocht. De locatie omvat 3.906 vierkante meter aan gebouwen op een terrein van 32.220 vierkante meter, volledig verhuurd aan het bedrijf Sarens, een wereldwijde speler op het gebied van kraanverhuur, zware hijs- en transportdiensten.

De locatie is strategisch gelegen aan de A15 en A16-snelwegen, waardoor het een uitstekende verbinding heeftaann belangrijke Europese wegen. Het zorgt voor een snelle verbinding met steden zoals Rotterdam, Antwerpen en ook Duitsland kan binnen anderhalf uur bereikt worden.

Marieke de Jong, verantwoordelijk voor de investeringen in de Benelux bij Realterm, merkte op dat de Nederlandse markt voor logistiek vastgoed zeer ontwikkeld en institutioneel is, met een beperkt aanbod voor maritieme gebruikers. Realterm is actief op zoek naar meer van dergelijke locaties met een lage bebouwingsdichtheid en een goede toegankelijkheid voor transport langs de grote vrachtroutes in Europa.

Gelegen in de binnenste zeehaven van Nederland, biedt de site in Dordrecht een sterke strategische positie, versterkt door de plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe containerterminal op een aangrenzend perceel tegen 2025. Dit wijst op een potentieel voor groei en uitbreiding van de locatie, die zich ook onderscheidt omdat deze op eigen grond staat.

Demba Djaoune van Realterm voegde toe dat de aankoop goed past in de investeringsstrategie van het bedrijf, met de ambitie om het portfolio in en rond Rotterdam verder uit te breiden. De functie van het eigendom biedt kansen om waarde te creëren.

DLA Piper, Deloitte, en SGS Search hebben Realterm bij deze transactie begeleid.