In het financiële jaar 2023 heeft DHL Groep een omzet van € 81,8 miljard behaald, een daling ten opzichte van de € 94,4 miljard in 2022. Ondanks de afname en uitdagingen van een zwakke wereldwijde economie, heeft het bedrijf zijn winstverwachtingen overtroffen met een operationele winst (EBIT) van € 6,3 miljard, iets boven de voorspelde € 6,2 miljard. De vrije kasstroom kwam uit op € 3,3 miljard, hoger dan de verwachte € 3 miljard voor 2023.

Tobias Meyer, CEO van DHL Groep, benadrukte de uitdagingen van het afgelopen jaar: “Het jaar 2023 werd gekenmerkt door een zwakke wereldeconomie en vooral zwakke wereldhandel. Onder deze omstandigheden hebben we onze doelstellingen voor het jaar bereikt.” Meyer benadrukte verder het belang van investeringen in het netwerk, duurzaamheid, digitalisering en e-commerce voor het verder verbeteren van de kwaliteit voor hun klanten.

Ondanks de daling in expressvolumes en tegenwind voor DHL Global Forwarding, Freight door lagere vrachtvolumes en normalisatie van vrachttarieven, zag DHL Supply Chain groei. De e-commerce-activiteiten en de Duitse pakketdienst profiteerden van de aanhoudende trend richting online winkelen, hoewel de resultaten van de divisie Post & Pakket Duitsland de uitdagingen van een ongunstig regelgevend kader weerspiegelden.

Melanie Kreis, CFO van DHL Groep, sprak over de financiële kracht van het bedrijf: “De strategische investeringen van de afgelopen jaren hebben onze financiële kracht structureel verbeterd. We profiteren hiervan zelfs in perioden van zwak economisch momentum.” DHL Groep plant een ongewijzigd dividend van € 1,85 per aandeel voor te stellen tijdens de Algemene Vergadering op 3 mei 2024.

Op het gebied van duurzaamheid heeft DHL Groep zijn doelstellingen overtroffen met een daling van de CO2-emissies tot 33,3 miljoen ton, ruim onder het doel voor 2023. Het bedrijf zette stappen in de decarbonisatie van zijn vloot, met een toename van het gebruik van elektrische voertuigen en duurzame luchtvaartbrandstoffen.

Ondanks de zwakke economische vooruitzichten voor de eerste helft van 2024, blijft DHL Groep optimistisch over de kansen en uitdagingen van het komende jaar, met een EBIT-verwachting van tussen de € 6 miljard en € 6,6 miljard en een verwachte vrije kasstroom rond de € 3 miljard.