De Zweedse fintech Klarna, met name bekend van haar 'buy now, pay later'-functie, zou volgens Bloomberg een beursgang in de Verenigde Staten overwegen tegen een mogelijke waardering van $20 miljard. De Zweedse fintech zou in voorbereidende gesprek zijn met banken.

Klarna, opgericht in 2005, bedient wereldwijd 150 miljoen shoppers en verwerkt dagelijks ongeveer 2 miljoen transacties in 45 landen. In haar grootste markt, de Verenigde Staten, heeft Klarna vier opeenvolgende kwartalen winst gerapporteerd.

Klarna zag haar waardering van $45,6 miljard in 2021 naar $6,7 miljard in 2022 dalen. Inmiddels heeft Klarna haar eerste winstgevende kwartaal behaald en lijkt CEO Sebastian Siemiatkowski dat moment aan te grijpen om werk te maken van een beursgang in de Verenigde Staten.

De beursgang zou plaatsvinden tegen de achtergrond van een groeiende trend in gespreide betaalmogelijkheden, waarbij 53% van de consumenten hun gebruik hiervan het afgelopen jaar heeft verhoogd, zo blijkt uit een rapport van PYMNTS Intelligence en AWS.