De Zwitserse bouwmaterialenproducent Holcim heeft bij Mercedes-Benz Trucks de grootste order tot nu toe voor de eActros 600 geplaatst. Met de intentie om 1.000 van deze elektrische vrachtwagens aan hun Europese vloot toe te voegen, zet Holcim een grote stap richting de verduurzaming van hun logistiek.

Deze e-trucks, voornamelijk ingezet voor het vervoer van bouwmaterialen zoals cement, zijn onderdeel van Holcim’s doelstelling om tegen 2030 30% van hun vrachtwagenvloot uit nulemissie voertuigen te laten bestaan. "Holcim stimuleert de transformatie naar duurzamer en efficiënter transport door onze logistiek koolstofvrij te maken," verklaart Miljan Gutovic, Regiohoofd Europa bij Holcim.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, ziet Holcim als een van de belangrijkste klanten in de bouwsector. “We zijn ervan overtuigd dat de eActros 600 nieuwe normen zal stellen op het gebied van efficiëntie,” zegt zij.

De zware eActros 600, die in oktober vorig jaar werd gepresenteerd, is bedoeld voor regionale distributie en langeafstandstransport. Met een totale accucapaciteit van meer dan 600 kWh en een bereik van 500 kilometer per lading, belooft deze e-truck een belangrijke rol te spelen in de transitie naar duurzamer transport. De start van de serieproductie van de eActros 600 is gepland voor eind 2024.