Supermarktketen PLUS heeft haar nieuwe distributiecentrum in Deventer geopend. Het centrum, dat werd gerealiseerd in samenwerking met HVBM Vastgoed en Bruil, is een belangrijke stap in de supply chain-integratie van PLUS en COOP.

Het hypermoderne distributiecentrum is ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid en efficiëntie. Het complex, dat is uitgerust met meer dan 14.000 zonnepanelen, genereert jaarlijks ruim 7 miljoen kWh zonnestroom, waardoor een aanzienlijke vermindering van de koolstofvoetafdruk wordt gerealiseerd. Het ontwerp van het gebouw en de omliggende terreinen is circulair en natuur-inclusief, waarmee het een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat heeft behaald.

Tony Vendrig, directeur Supply Chain bij PLUS, benadrukte het belang van het nieuwe centrum voor de supermarktketen: “Met de opening van dit nieuwe vers distributiecentrum ronden we de supply chain-integratie van PLUS en COOP af. We kunnen de producten nu efficiënter, duurzamer en verser bij de klant krijgen. Daar doen we het voor!”

Naast de operationele voordelen biedt het nieuwe distributiecentrum ook een aangename werkomgeving voor de medewerkers, met veel aandacht voor daglicht en een prettig binnenklimaat. Een gedeelte van het complex, ongeveer 15.000 m² aan kantoor- en logistieke ruimte, zal beschikbaar zijn voor onderverhuur, wat wijst op de flexibiliteit en toekomstvisie van PLUS in het benutten van haar vastgoed.

Björn Bertrand, directeur Vastgoed bij PLUS, sprak zijn waardering uit over het succesvolle verloop van de bouw: “DC Deventer is een state-of-the-art distributiecentrum dat voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. Dat de bouw zo strak is verlopen is een groot compliment voor onze bouw- en ontwikkelpartner en alle onderaannemers.”